Nedzimuša bērna krimināltiesiskā aizsardzība Latvijā - Mickus, Aija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma - nedzimuša bērna krimināltiesiskā aizsardzība Latvijā. Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt nedzimuša bērna tiesisko statusu krimināltiesībās un krimināltiesiskās aizsardzības regulējumu Latvijas Republikā, kā arī saskatīt un akcentēt nepilnības un rast to iespējamo risinājumu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darba rakstīšanas gaitā tika pētīti un izmantoti Latvijas krimināltiesisko zinātņu profesoru autoru darbi, kā arī nacionālās un starptautiskās tiesību normas, kas reglamentē nedzimuša bērna krimināltiesisko aizsardzību un ir saistošas Latvijai, un citu valstu prakses piemēri attiecībā uz pētāmo jautājumu. Bakalaura darba kopējais apjoms 40 lapaspuses, tajās ietvertas 4 galvenās nodaļas. Atslēgas vārdi: nedzimis bērns, krimināltiesiskā aizsardzība, krimināls aborts, augļa nomirdināšana, kvalifikācija, noziedzīgi nodarījumi pret augli.

Bachelor's thesis is an unborn child Latvian criminal law. The aim of the Bachelor's investigate and analyze the legal status of the unborn child in criminal law and criminal defense framework Latvian Republic, as well as recognize and highlight the problems and seeking their possible solutions. To achieve the aim, the work of writing over were studied and used in the Latvian Criminal Law professor authors, as well as national and international rules governing the unborn child criminal law and is binding for Latvia and other countries' practices with regard to the issue under consideration. Bachelor thesis 40 pages, it includes four main chapters. Keywords: unborn child, criminal law, criminal abortion, fetal killing, kvalificaton, crimes against the fetus.
An unborn child Latvian criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne