Uz Flashcache un SSD kešatmiņas bāzētas datu glabātuves analīze un testēšana - Kūliņš, Romāns (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir droša un ātra datu glabāšana, izmantojot Solid State Drive datu nesēju, kā keša atmiņu. Darbā tiek izpētīts Intel SSD disks ar „Enhanced power-loss data protection”, kā arī tā izmantošana kopā ar Flashcache draiveri, lai realizētu drošu, lētu un ātru datu glabāšanu. Tiek testēta datu glabātuves ātrdarbība un bojājumpiecietība. Šis risinājums ir lēts un ātrs kompromiss mazajam biznesam vai izmantošanai mājās, kur ir nepieciešama ātra un droša datu glabāšana, bet nav iespējas izmantot dārgus, alternatīvus risinājumus.

The theme of this paper is a fast and inexpensive data storage architecture, using Solid State Drive data storage as a cache. A research has been done on an SSD disk with „Enhanced power-loss data protection” and its use with Flashcache driver to design a safe, inexpensive and fast data storage. Fault tolerance and performance of the data storage has been tested. This solution is a cheap and fast compromise for a small business or users at home, where safe and fast data saving is requiered, but expensives alternatives are not an option.
Flashcache and SSD cache based data storage analysis and testing
Keywords: Datorzinātne