Pacientu izglītošana pirms un pēc ekstremitāšu amputācijas vispārējās aprūpes māsu praksē - Razgale, Diāna Zane (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Pacientu izglītošana pirms un pēc ekstremitāšu amputācijas vispārējās aprūpes māsu praksē”. Tēmas aktualitāti nosaka netraumatiskas ekstremitāšu amputācijas prevelence. Darba mērķis - izpētīt pacientu izglītošanu pirms un pēc ekstremitāšu amputācijas vispārējās aprūpes māsu praksē. Pētniecības uzdevumi - apkopot un analizēt literatūru, izstrādāt pētījumā instrumentu – interviju, veikt intervēšanu, apkopot pētījuma iegūtos rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt bukletu. Pētījumā jautājums - kāda ir pacientu izglītošana pirms un pēc ekstremitāšu amputācijas vispārējās aprūpes māsu praksē? Pētījuma metode - kvalitatīvā pētniecības metode. Pētniecības instruments - intervijas jautājumi. Pētījuma rezultāti - liecina, vispārējās aprūpes māsas pirms un pēc ekstremitāšu amputācijas izglīto un sniedz visu informāciju par un ap amputācijas operāciju.

The topic of the bachelor thesis -"Patient education before and after limb amputation in general nursing practice". The relevance of the topic is determined by the prevalence of non-traumatic limb amputation. The aim - investigate patient education before and after limb amputation in general practice nursing. Research objectives - collect and analyse literature, develop the research instrument - an interview, conduct interviews, summarise the findings, draw conclusions and develop a booklet. The research question - what is the patient education before and after limb amputation in general nursing practice? The research method - qualitative research method. The Research instrument - interview questions. Study findings - general nurses educate and provide all information before and after limb amputation about and around amputation surgery.
Patient education before and after limb amputation in general nursing practice
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; pacients; izglītot; vispārējās aprūpes māsa; ekstremitāšu amputācija