Jūrmalas pilsētas budžets un attīstības strātēģija - Useinovs, Mladens (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir Jūrmalas pilsētas budžets un attīstības stratēģija. Attīstoties mūsu sabiedrības dzīvei, strauji norit izmaiņas politiskajās, ekonomiskajās un sociālajās sfērās. Šīs izmaiņas rada nedrošības sajūtu arī pašvaldības darbā strādājošajiem darbiniekiem un iedzīvotājiem. Mūsu valstī aktuāla problēma ir finansu līdzekļu nepietiekamība. Bakalaura darba mērķis : ir izpētīt Jūrmalas pilsētas budžetu, attīstības stratēģiju un izstrādāt priekšlikumus uzņēmējdarbības veicināšanai Jūrmalas pilsētā. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām un secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek analizēta pašvaldību darbība no teorētiskā aspekta, apskatot funkcijas un kompetenci, budžeta ieņēmumu avotus, izdevumus un reglamentējošo normatīvo bāzi. Otrajā nodaļā izvērtēts Jūrmalas pašvaldības budžets, veikts nekustamā īpašuma novērtējums. Trešajā daļā pētīta Jūrmalas pilsētas stratēģiskā attīstība un uzņēmējdarbība. Darbs sastāv no 81.pp, 13 tabulām, 5 attēliem un 44 literatūras avotiem.

Bachelor's theme is Jurmala City budget and development strategy. The development of our community life, fast track changes in the political, economic and social spheres. These changes give rise to a sense of security and municipal workers and residents. Our country's current problem is the lack of financial resources. Bachelor's goal is to explore the Jurmala City budget, development strategies and to develop proposals for the promotion of business of Jurmala City. Bachelor's thesis consists of introduction, 3 chapters, conclusions and proposals. Bachelor's work in the first chapter are analyzed the local activity from a theoretical point of view, looking at the functions and competence, budgetary sources of revenue, expenses, and legal regulatory framework. The second chapter examines seaside municipal budget, made a real estate appraisal. The third part examines the Jurmala City strategic development and entrepreneurship. The work consists of 81p., 13. tables,5 the pictures and 44 literature sources. Keywords: Government, implementing a revenue budget expenditure, entrepreneurship, strategy.
Jurmala city budget and development strategy
Keywords: Vadībzinātne