SIA Valpro finanšu analīze un attīstības perspektīvas - Zimba, Evita (Latvijas Universitāte, 2019)
Uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšana palīdz vadītājiem veiksmīgāk pieņemt lēmumus, kas var ietekmēt turpmāko attīstību. Diemžēl daudzi uzņēmumi neveic finanšu analīzi, līdz ar to tas noved pie nepareizu lēmumu pieņemšanas. Darba mērķis ir analizēt un novērtēt SIA VALPRO finanšu stāvokli un saimnieciskās darbības ietekmējošos faktorus un izstrādāt priekšlikumus SIA VALPRO tālākai attīstībai. Darba analīzes rezultātā secināts, ka uzņēmuma finanšu rādītāji ir ļoti labi. Tas nozīmē, ka uzņēmumam ir līdzekļi, lai spētu ne tikai nomaksāt saistības, bet arī attīstīties; SIA KENNER un SIA ARA KALNOZOLS finanšu rādītāji ir sliktāki. Mašīnbūves un metālapstrādes nozares rādītāji ir zemi, jo daudz uzņēmumu šajā nozarē strādā ar zaudējumiem vai pavisam nelielu peļņu. Atslēgvārdi: finanšu analīze, bilance, peļņas vai zaudējumu aprēķins, kapitāla struktūra, rentabilitāte, likviditāte, aktīvu aprite, maksātspēja.

Assessing the company's financial situation helps managers to make more successful decisions that can affect future development. Unfortunately, many companies don’t make financial analysis, which leads to incorrect decisions. The aim of the work is to analyse and assess the financial situation and factors which affect the economic activity of VALPRO, and develop proposals for further development of VALPRO Ltd. As a result of the work analysis, it is concluded that the company's financial performance is very good. This means that the company has funds not only to pay down liabilities but also to develop; the financial indicators of KENNER Ltd. and ARA KALNOOLS Ltd. are worse. The characteristics of the mechanical and metalworking industry are low, as many companies in this sector work with losses or very small profit. Keywords: financial analysis, balance sheet, profit or loss account, capital structure, profitability, liquidity, asset circulation, solvency.
Ltd. Valpro financial analysis and development prospects
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; bilance; peļņas vai zaudējumu aprēķins; kapitāla struktūra; rentabilitāte