Depresijas un veģetatīvās distonijas rāmējumi latviešu interneta ziņu portālos Delfi.lv, Tvnet.lv un Jauns.lv - Petroviča, Evelīna Līna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir “Depresijas un veģetatīvās distonijas rāmējumi latviešu interneta ziņu portālos Delfi.lv, Tvnet.lv un Jauns.lv”. Darba mērķis ir noskaidrot un salīdzināt, kādus rāmējumus par depresiju un veģetatīvo distoniju iespējams identificēt latviešu interneta ziņu portālos Delfi.lv, Tvnet.lv un Jauns.lv 2019. gada laikā. Darba teorētisko ietvaru veido informācija par Latvijas mediju vidi, interneta ziņu portāliem, jūtīgu tematu komunikāciju, rāmējuma pieeju, kā arī depresiju un veģetatīvo distoniju. Pētījums sastāv no kontentanalīzes un intervijām. Kā metode izvēlēta H. Semetko un P. Valkenburgas rāmējumu identificēšanas pieeja. Rezultātā iegūtas atbildes un pētnieciskajiem jautājumiem, identificēti un analizēti iegūtie dati.

Theme of this Bachelor’s thesis is “Framing of depression and vegetative dystonia in Latvian Internet news portals Delfi.lv, Tvnet.lv and Jauns.lv”. The aim of this research is to identify and compare frames about depression and vegetative dystonia that are published in Latvian Internet news portals Delfi.lv, Tvnet.lv and Jauns.lv in the year of 2019. The theoretical chapters of this research consist of information about Latvian media, Internet news portals, communication of sensitive topics, framing approach, depression and vegetative dystonia. Methodological part consists of content analysis and interviews. H. Semetko and P. Valkenburg’s frame identification approach was chosen as a method. Answers to research questions have been obtained and frames in the content of news media publications have been identified and analyzed.
Framing of depression and vegetative dystonia in Latvian Internet news portals Delfi.lv, Tvnet.lv and Jauns.lv
Keywords: Komunikācijas zinātne; Rāmējumi; Depresija; Veģetatīvā distonija; Mediji; Ziņu portāli