Cirkonija oksīda nanodaļiņu ietekme uz sulfurētu poliēterēterketona membrānu stiklošanās temperatūru - Novikova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2019)
Cirkonija oksīda nanodaļiņu ietekme uz sulfurēta poli(ēter ēter ketona) membrānu stiklošanās temperatūru. Novikova V., zinātniskais vadītājs, asoc. prof. Dr. ķīm. Vaivars G. Bakalaura darbs, 42 lappuses, 27 attēli, 6 tabulas, 24 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika veikta poliēterēterketona sulfonēšana, izgatavotas sulfurētu poliēterēter ketonu membrānas ar vienu sulfonēšanas pakāpi, kuru noteica ar titrimetrijas metodi, izgatavotas sulfurēta poliēterēterketonu ar dažādu cirkonija dioksīda saturu kompozītu membrānas un noteiktas šo membrānu stiklošanās temperatūras ar diferenciālu skenējošo kalorimetru DSC131 EVO, kā arī noteikti vislabākie apstākļi, kuros veic mērīšanu.

The dependence of glass transition temperature of sulfonated poly(ether ether ketone) membranes on zirconia nanoparticle additives. Novikova V., scientific supervisor asoc. prof. Dr. chem. Vaivars G. Bachelor thesis, 42 pages, 27 figures, 6 tables, 24 literature references. In Latvian. In the present paper polyetheretherketone was sulfonated, sulfonated polyetheretherketone membranes have been prepared with one degree of sulfonation, sulfonation degree was determined by titration method, sulfonated polyetheretherketone composite membranes have been prepared with various content of zirconium dioxide, Differential Scanning Calorimetric analysis of prepared membranes have been performed using DSC131 EVO calorimeter, as well were determined the best conditions for measuring.
The dependence of glass transition temperature of sulfonated polyetheretherketone membranes on zirconia nanoparticle additives
Keywords: Ķīmija; CIRKONIJA DIOKSĪDS; SULFURĒTS POLIĒTERĒTERKETONS; SULFURĒŠANA; SULFONĒŠANAS PAKĀPE; DIFERENCIĀLĀ SKENĒJOŠĀ KALORIMETRIJA