Rekomendācijas uzņēmuma arhitektūras pārvaldības un vadības uzlabošanai dzīvības apdrošināšanas uzņēmumā - Kumarins, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbā mērķis ir izstrādāt metodi uzņēmuma arhitektūras pārvaldes un vadības uzlabojumiem dzīvības apdrošināšanas uzņēmumam. Uzlabojumus ir plānots sasniegt pirmkārt analizējot esošo stāvokli uzņēmumā izmantojot LEAN un sistēmiskās domāšanas elementus. Otrkārt, autors pielāgo LEAN , SAFe®, arhitektūras artefaktus kontekstam, testē tos teorētiski un vērtē, kuri no artefaktiem būtu piemēroti vairāk, kuri mazāk turpmākai praktiskai pielietošanai.

RECOMMENDATIONS ON ENTERPRISE AND SOFTWARE ARCHITECTURE GOVERNANCE AND MANAGEMENT IN LIFE INSURANCE COMPANY The goal of the work is to create a method for Enterprise Architecture governance improvement in life insurance company. Firstly, improvements are planned via analyses of current state by applying LEAN and systems thinking elements. Then author maps several artefacts from LEAN, SAFe ®, and software architecture to the context and analyses their fit using theoretical claims, author analyses which are more suitable and which less for further practical usage. Keywords: Enterprise architecture, software architecture, LEAN, SAFe®, LeSS, systems thinking, design thinking
Recommendations on enterprise and software architecture governance and management in life insurance company
Keywords: Datorzinātne; Uzņēmuma arhitektūra, programmatūras arhitektūra; LEAN; SAFe®; sistēmiskā domāšana; Dizaina Teoriju Nexus