Intertekstuālās atsauces un vēstījuma uzbūve F.F. Kopolas filmā "Mūsdienu apokalipse" - Valujevs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2008)
Dotais bakalaura darbs piedāvā intertekstuālo atsauču un vēstījuma uzbūves analīzi Frensisa Forda Kopolas filmā “Mūsdienu apokalipse”. Kopolas filma ir iemantojusi pasaules slavu ar savu ieskatu cilvēka dvēseles dziļumos, izmantojot Vjetnamas karu kā katalizatoru galveno varoņu ceļojumam cilvēka psihē. Darba mērķis ir analizēt filmas atsauces uz citām filmām un grāmatām, lai uzzinātu vairāk par filmas varoņiem un saprastu to motīvus un atklāsmes, kā arī analizēt filmas strukturālās īpatnības, lai izprastu, kā tiek sasniegts noteiktu filmas epizožu efekts. Pētnieciskajā darbā izmantotās metodes: filmas salīdzinošā analīze, kā arī filmas uzbūves un kinematogrāfisko simbolu analīze. Darba rezultāti paver daudz plašākas filmas izskaidrošanas iespējas, kas, savukārt, ļauj labāk izprast filmas jēgu un galveno domu.

The given bachelor thesis presents an analysis of intertextual references and narrative structure in Francis Ford Coppola’s film “Apocalypse Now”. The film is acclaimed for its insight into the depths of human soul, using the Vietnam War setting as a catalyst for the main characters’ journey into the human psyche. The purpose of the research is to analyze the film’s references to other films and books that help discern more information about the film’s characters so as to understand their motives and revelations, and to analyze the film’s structural patterns to understand how the effect of certain scenes in film is achieved. The main methods in doing the research include comparative analysis and analysis of the film’s structure and cinematic symbols. The results of the analysis offer many more interpretive opportunities for understanding the film’s meaning and message.
Intertextual References and Narrative Structure in F.F. Coppola's Film "Apocalypse Now"
Keywords: Filoloģija