Vācu impērijas karaflotes nozīmīgākās kaujas operācijas Pirmā pasaules kara laikā Baltijas jūrā: vērtējums Rietumu zinātniskajā literatūrā - Reiniks, Mikus Kristens (Latvijas Universitāte, 2023)
Pirmā pasaules kara laikā Vācu impērijas karaflote stājās pretī Krievijas impērijas karaflotei cīņā pret stratēģiski svarīgo Baltijas jūru. Lai arī vāciešiem šis bija tikai sekundārs kaujas teātris tas nenozīmēja to, ka tas bija mazsvarīgs. Kontroles zaudēšana pār šo reģionu varēja apdraudēt visus Vācijas pirmā pasaules kara plānus. Tādēļ, lai to nepieļautu tika organizētas dažāda veida militārās operācijas, lai vājinātu krievu karafloti vai ierobežot tās darbību.

During the First World War, the German Imperial Navy faced the Russian Imperial Navy in the battle for the strategically important Baltic Sea. Although this was only a secondary theater of battle for the Germans, this did not mean that it was unimportant. Losing control over this region could have jeopardized all of Germany's World War I plans. Therefore, to prevent this, various types of military operations were organized to weaken the Russian fleet or limit its activity.
The most important combat operations of the Imperial German Navy during the First World War in the Baltic Sea: an assessment in the Western scientific literature
Keywords: Vēsture; Vācu impērija; Pirmais pasaules karš; Rietumu zinātniskā literatūra; Memuāri; Baltijas jūra