Acu kustību novērtēšana datorizēta krāsu redzes testa izpildē - Broka, Linda (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 48 lapaspusēm un satur 37 attēlus, 4 tabulas un 27 atsauces uz literatūras avotiem. Krāsu redzes novērtēšanai darbā izmantota acu kustību ieraksta iekārta iViewX™ un CAD (Colour Assesment Diagnosis) tiešsaistē pieejamais video materiāls krāsu redzes noteikšanai protanopijas, deiteranopijas, tritanopijas un atbilstošo anomāliju gadījumos. Hipotēze: Acu kustību raksturs laika intervālā, kad dalībnieks neredz testa stimulu ir atšķirīgs kā pārējā laikā. Secinājumi: rezultāti dod pamatu uzskatīt, ka acu kustību ieraksta procedūra un rezultātu analīze var tikt izmantota objektīva krāsu redzes testa izstrādei. Atslēgas vārdi: Krāsu redze, CAD (Colour Assessment and diagnosis), dihromāzija, acu kustības, iViewX™.

The Bachelor Paper is written in Latvian, consists of 48 pages and contains 37 images, 4 tables and 27 references to literature sources. Eye movement recording device iViewX™, and CAD (Colour Assesment Diagnosis) online basted colour vision test material were used in the paper, intended for determining the congenital colour vision defect in case of protanopia, peuteranopia, tritanopia and the corresponding anomaly. The Hypothesis: In time period when the participant does not see the test stimulus, the pattern of the eye movements differs from other time periods and correlates with the type and degree of colour vision defect. The Conclusion: According to results, the procedure of the eye movement recording and the analysis of the results can be used in the development of an objective colour vision test. Key words: colour vision, CAD (Colour Assesment Diagnosis), dichromatic vision, , eye movements, iViewX™.
Eye movement assessment in computerized color vision test
Keywords: Fizika