Latvijas Republikas banku sistēmas attīstība - Raita, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bankām valsts ekonomikā ir īpaša nozīme – valsts finanšu sistēmas stabilitāte ir atkarīga no banku sistēmas stabilitātes. Tāpēc bakalaura darba mērķis ir veikt Latvijas banku sistēmas izpēti un darbības rezultātu analīzi, lai uz izpētes pamata izstrādātu secinājumus un sniegtu priekšlikumus turpmākai banku sistēmas attīstībai. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, autore ir izvirzījusi sekojošus uzdevumus: •Teorētiskajā literatūrā noskaidrot banku sistēmas darbību. •Izpētīt Latvijas banku sistēmas attīstību no 1990. līdz 2012. gadam. •Analizēt Latvijas komercbanku darbības galvenos rādītājus no 2007. līdz 2012. gadam. •Izpētīt Latvijas banku sistēmas turpmākās attīstības virzienus. •Izstrādāt priekšlikumus turpmākai Latvijas banku sistēmas attīstībai. Darba apjoms ir 78 lapaspuses, tajā ir iekļautas 12 tabulas un 24 attēli. Noslēgumā autore izstrādājusi 28 secinājumus, sniegusi 7 priekšlikumus. Atslēgvārdi: banku sistēma, komercbankas, banku pasīvi, banku aktīvi.

The banking system is of a high importance in country – the stability of the financial system depends on the banking system stability. For that reason the objective of this bachelor paper is to research the banking system of Latvia and analyze their actions so on that basis there can be drawn propositions for further development of the banking system. The author has drawn the following objectives to reach the aim of the bachelor paper: •To theoretically determine operations of banking system. •To research development of the banking system of Latvia from 1990 to 2012. •To analyze the key indicators of commercial banking in Latvia from 2007 to 2012. •To research the possible further development areas of Latvian banking. •Conduct propositions for the development of the banking system of Latvia. The bachelor paper consists of 78 pages, including 28 conclusions and 7 advices, 12 tables and 24 images. Key words: The banking system, commercial banking, bank assets, bank liabilities
Development of the banking system of Latvia
Keywords: Ekonomika