Slāvu cilmes slengismi: cilvēku nosaukumu leksiski semantiskā grupa - Simokaitīte, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs “Slāvu cilmes slengismi: cilvēku nosaukumu leksiski semantiskā grupa” ir veltīts slāvu cilmes slengismiem, kas raksturo cilvēku. Darbā ir aplūkoti slengismi no semantiskā viedokļa. Darbā ir apkopota informācija par slengu, tā nozīme, atšķirību starp žargonu, kā arī par slengismu pazīmēm un grupām, kas ietilpst tajā. Tapāt ir apkopota informācija par semantisku lauku, par leksiski semantiskas kategorizēšanas un grupas. Balstoties uz teorētisko daļu ir veidota slāvu cilmes slengismu klasifikācija, kas savukārt tika dalīta pēc cilvēka fiziskām un psihiskām īpašībām, kā arī pēc viņa nodarbošanās. Darba apjoms ir 48 lapaspuses. Darba pielikumā atrodamas tabulas ar latviešu un krievu slengisma piemēriem no vārdnīcās un interneta resursiem.

The bachelor's work "Slavism of Slavic Origin: A Lexical Semantic Group of Human Names" is devoted to slangisms of Slavic origin that characterize human. The work considers slangisms from a semantic point of view. The work summarizes information about slang, its meaning, the difference between jargon, as well as about the signs of slangism and the groups that belong to it. It also collects information about semantic fields, about lexical semantic categorization and groups. Based on the theoretical part, a classification of Slavic slangism has been developed, which in turn was divided according to a person's physical and mental characteristics, as well as according to his occupation. The volume of the work is 48 pages. The work appendix contains tables with examples of Latvian and Russian slangism from dictionaries and Internet resources.
Slangism of Slavic origin: a lexical semantic group of human names
Keywords: Filoloģija; aizguvums; kategorizēšana; leksiski semantiskā grupa; semantika; semantiskais lauks