Komercbanku darbības analīze - Sileniece, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba autors uzskata, ka bakalaura darba temats „Komercbanku darbības analīze” ir aktuāls, jo nereti bankas tiek salīdzinātas ar tautsaimniecības sirdi, kurām jānodrošina visa tautsaimniecība ar naudu. Lai tās pietiktu saimniecisko darījumu kārtošanai un ekonomikas augšupejai, un uzsākot uzņēmējdarbību - ir jāizvēlas banka. Temats ir aktuāls gan fiziskām, gan juridiskām personām. Jo katram ir dota iespēja pārvaldīt sev pieejamos naudas līdzekļus. Komercbanku darbības rezultāti atstāj iespaidu uz iedzīvotāju uzticību bankām. Tie ietekmē arī komercbanku drošību. Šobrīd Latvijā ir būtiskas problēmas ar uzticību komercbankām, kas, protams, ietekmē kopējo finanšu sistēmas uzticības faktoru. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt komercbanku vietu ekonomikā, veicot komercbanku darbības analīzi, uz izpētes pamata izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus uzticības palielināšanai komercbankām. Bakalaura darba uzdevumi: 1.Veikt literatūras analīzi par komercbankām; 2.Analizēt kreditēšanas un noguldījumu operācijas; 3.Analizēt maksājumu pakalpojumus; 4.Analizēt komercbanku darbību rādītājus; 5.Uz analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus uzticības veicināšanai komercbankām. Bakalaura darba apjoms ir 61 lappuses. Darbā iekļautas 11 tabulas un 27 attēli. Darbā izmantoti 33 literatūras avoti.

The author believes that the bachelor paper topic „Analysis of commercial banks” is actual because banks are often compared to the economic heart, who must ensure that the entire national economy with the money To be sufficient for transacting business and economic recovery, and starting up businesses have to choose the bank. Subject matter is important both for natural and legal persons. Because each is given the opportunity to manage his funds available. Commercial performance have an impact on popular trust to banks. They affect the safety of commercial banks. The goal of bachelor paper is: to explore the place of commercial banks in economics, making the analysis of commercial banks, based on the research, to make conclusions and make proposals to increase confidence in commercial banks. The tasks of this paper: 1.To take a literary analysis of the commercial banks; 2.To analyze lending and deposit operations; 3.To analyze payment services; 4.To analyze the performance of commercial activities; 5.To develop proposals for the building confidence in the commercial banks. Bachelor's workload is 61 pages. The paper contains 11 tables and 27 figures. The study uses 33 sources.
Analysis of commercial banks
Keywords: Ekonomika