SIA „RENETA” finanšu analīze un attīstības perspektīvas - Zeltābola, Judīte (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālās un vertikālās analīzes, finanšu koeficientu analīzes, bankrota diagnostikas, apgrozāmo līdzekļu analīzes. Praktiskajā daļā autors veic uzņēmuma gada pārskatu analīzi par 2006., 2007. un 2008. gadu novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt to izmaiņu cēloņus, kā arī veica finanšu analīzi ar mērķi uzlabot un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Autors veica uzņēmuma SIA RENETA finanšu analīzi, aprēķinot likviditātes, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus, veica bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālo un vertikālo analīzi. Maģistra darba noslēgumā autors izteica priekšlikumus finanšu situācijas uzlabošanai, kurus varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība turpmāko finanšu lēmumu pieņemšanā. Maģistra darba apjoms ir 76 lappuses, tas sastāv no 3 daļām un 8 pielikumiem. Darbā ir izmantotas 10 tabulas, 29 attēli un 36 formulas. Atslēgvārdi: finanšu pārskatu horizontālā un vertikālā analīze; maksātspējas diagnostika; apgrozāmo līdzekļu izmantošanas efektivitāte; attīstības plāns

In master work to look afinancial analysis theoretical aspects who component of financial summary horizontal and vertical analysis, financial factor analysis, bankruptcy diagnostics, equipment assets analysis. In practical part author to perform company year summary about 2006., 2007. and 2008. year to assess company financial situation changes in analysable period time and to attempt to define it changes reasons, to perform financial analysis with aim to make better and to improve company financial operation. Author to perform company SIA RENETA financial analysis, to calculate liquidate, solvency, activity and profitability indicēs, to perform balance and frofit or loss calculating horizontal and vertical analysis. In end off master work author to pronounce propositions financial situation advancement whom will to employ analistic company leaders subsequent financial decision adoption. Master work dimension is 76 paginals that component of 3 fractional and 8 enclosures. In work are employ 10 tables, 29 pictures and 36 formula. Keywords or stem words: financial summary horizontal and vertical analysis; paying capacity diagnostics; equipment assets utilization efficiency; development plan.
SIA RENETA financial analysis and evolution perspective
Keywords: Ekonomika