Māsu zināšanas par šizofrēnijas pacienta aprūpi - Poikāne, Iveta (Latvijas Universitāte, 2008)
Ievada daļā var iepazīties ar pētniecības darba tēmu, kā arī par māsu zināšanām. Tika izvirzīti 3 jautājumi, uz kuriem tika atbildēts apstiprinoši, izvirzīti uzdevumi jautājumiem mērķu sasniegšanai. Darbā tika izmantota K.Rojas teorijas pielietojums par mainīgiem vides apstākļiem un adaptācijas iespējām. Pētnieciskā darba teorētiskajā daļā ir aplūkots teorijas pielietojums par šizofrēniju, tās izpausmēm, kā arī par psihiatrijas māsas darba specifiku. Pētījuma daļā, grafiku un tabulu veidā, apkopoti un izanalizētas intervijas procesā iegūtie rezultāti. Pētījums tika veikts ar kvalitatīvo metodi – interviju. Pētījumā kopumā piedalījās 15 māsas, lai noskaidrotu zināšanas par šizofrēnijas pacientu aprūpi. Atslēgas vārdi: aprūpe, māsa, zināšanas, pacienta, saskarsme, veselība.

In preamble part we can get acquainted with actuality of research work subject and knowledge of nurses about it. There were marked three questions, on which were given approwed answers, as well as marked tasks for questions to reach goals. Research took a place in one of biggest Latvian psychoneurological hospitals. In this work was used K. Roy theory about changeable environmental conditions and chance of adaptation. In theoretical part of research work is considered theory about schizophrenie, expression of it, as well as work specific of psyhiatrical nurse. In research part, in style of line graphs and columns are described made results of interview process. Research was made with help of great method – Interview. In research participated 15 nurses. Key words: Care, Nurse, Knowledge, Patient, Interface, Health
Knowledge of nurses about care schizophrenical patients
Keywords: Medicīna