Konditorejas izstrādājumu pasūtīšanas sistēma - Karpova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba “Konditorejas izstrādājumu pasūtīšanas sistēma” mērķis ir apskatīt un izstrādāt sistēmu, kura ieviestu uzlabojumus konditorejas izstrādājumu gatavošanas nozarē, nodrošinot gan individuāliem konditorejas izstrādājumu speciālistiem, gan klientiem ērtu un efektīvu risinājumu. Sistēmas ietvaros konditorejas izstrādājumu speciālistiem, kuri mājās nodarbojas ar konditorejas izstrādājumu gatavošanu, ir iespēja publicēt sludinājumus ar saviem piedāvājumiem un pārskatīt saņemtus pasūtījumus. Savukārt reģistrētiem lietotājiem - klientiem ir iespēja veikt pasūtījumus pie šiem speciālistiem, piekļūt savai rezervāciju vēsturei un rakstīt atsauksmes. Šī sistēma nodrošina iespēju savienot klientu ar konditorejas izstrādājumu speciālistiem vienkāršotā veidā. Sistēmas izstrāde notika PHP valodā un tika izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas un pieejas, tostarp TailwindCSS, Alpine.js, Laravel 11 un Livewire 3 ietvars, veidojot TALL steku. Sistēma balstās uz Docker konteineriem un sistēmas dati tiek glabāti MySQL datubāzē.

The aim of the qualification work “Pastry ordering system” is to describe and develop a system that would bring improvements in the confectionery industry, providing both pastry specialists and clients with a convenient and effective solution. Within a system, pastry specialists working at home to make pastries have the opportunity to publish advertisements for their services and review orders received. But registered users - clients have the ability to place orders, access their booking history and write feedback. This system makes it possible to connect the customer with pastry specialists in a simplified way. The system was developed using PHP and utilized modern technologies and approaches, including the TailwindCSS, Alpine.js, Laravel 11, Livewire 3 framework, forming the TALL stack. The system is based on Docker containers, and the system data is stored in a MySQL database.
Pastry ordering system
Keywords: Datorzinātne; pasūtīšanas sistēma; tīmekļa vietne; PHP; Laravel