Datu piekļuves objekti SQL datubāzēm - Balodis, Andris (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā tiek sīkāk izpētīti datu piekļuves objekti SQL datubāzēm. Tiek apzināti iemesli, kāpēc datu piekļuves objekti netiek tik plaši izmantoti programmu izstrādē kā tiešās piekļuves metode un katras metodes priekšrocības un trūkumi. Darba gaitā tiek izveidoti vienkārši Java piemēri, lai labāk izprastu gan programmēšanas sarežģītības pakāpi, gan patērēto laiku izstrādājot programmas, kas izmanto datu piekļuves objektus un SQL datubāzes.

This research is a more detailed examination of data access objects for SQL databases. It identifies the reasons why the data access objects are not as widely used in the development as direct access method and each method advantages and disadvantages. Int course of research there are created simple Java examples to better understand the complexity of both programming and the time spent developing programs that use the data access objects and SQL databases.
Data Access Objects for SQL databases
Keywords: Datorzinātne