Uzkrājumu veidošanas ieradumi un to veicināšana - Amantova, Alise (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Uzkrājumu veidošanas ieradumi un to veicināšana”. Uzkrājumi ir būtisks palīgs ekonomiski neparedzamu periodu pārdzīvošanai. Lai gan to nepieciešamība ir nenoliedzama, situācija Latvijas iedzīvotāju vidū norāda uz negatīvu tendenci. Lai to uzlabotu, ir jāveicina uzkrājumu veidošana. Darba mērķis ir, veicot Latvijas iedzīvotāju anketēšanu, novērtēt respondentu uzkrājumu veidošanas ieradumus, lai sniegtu priekšlikumus uzkrājumu veidošanas veicināšanai. Darba pirmajā nodaļā tiek raksturots uzkrājumu jēdziens, to veidi un ietekmējošie faktori. Otrā nodaļa sastāv no uzkrājumu veidošanas statistikas analīzes un piedāvājumu izpētes Latvijā. Trešajā nodaļā tiek veikta aptaujas rezultātu analīze un izvērtētas uzkrājumu veidošanas ieradumu veicināšanas iespējas. Darba apjoms ir 68 lapas, tas satur 30 attēlus, 3 tabulas un 2 pielikumus.

The topic of the bachelor thesis is “Savings Habits and Opportunities for their Promotion”. Savings are an essential help in surviving economically unpredictable periods. Although the necessity of creating them is undeniable, the situation among the population of Latvia indicates a negative trend. To improve the current situation, saving habits should be encouraged. The aim of the bachelor’s thesis is to assess the saving habits by conducting a survey of Latvian residents in order to provide recommendations for the promotion of saving habits. The first chapter describes the concept of savings, their types and influencing factors. The second chapter consists of the statistical analysis of savings and the study of offers in Latvia. The third chapter analyzes the results of the survey and evaluates the possibilities of promoting saving habits. The volume of the work is 68 pages, it contains 30 figures, 3 tables and 2 attachments.
Savings Habits and Opportunities for their Promotion
Keywords: Ekonomika; Uzkrājumi; Uzkrājumu veidošana; Noguldījumi; Ienesīgums; Finanšu pratība