Starptautiskie noziegumi un to attaisnošana - Buka, Edgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Starptautiskie noziegumi un to attaisnošana ir problēma, ar kuru saskaras liela daļa pasaules valstu. Uz to norāda tas, ka aizvien vairāk valstu izvēlas kriminalizēt konkrētu starptautisku noziegumu attaisnošanu. Īpaši šī problēma ir jūtama tajās valstīs, kuras pašas vai tās iedzīvotāji, ir cietuši no starptautiskajiem noziegumiem, kā piemēram, Latvija, Lietuva, Ruanda, Armēnija un citas valstis. Autors darbā ir izpētījis starptautiskos noziegumus un to veidus, Krimināllikuma 741.pantā iekļautā noziedzīgā nodarījuma sastāvu, kā arī ārvalstu regulējumu starptautisko noziegumu attaisnošanā un to praksi šajā jautājumā. Atslēgvārdi: genocīds, noziegumi pret cilvēci, kara noziegumi, noziegumi pret mieru, starptautisko noziegumu attaisnošana Latvijā un ārvalstīs, noziedzīga nodarījuma sastāvs.

International crimes and their justification is the problem facing a great part of the countries all over the world. The increasing number of countries choosing to criminalize the justification of specific international crimes proves the fact. The problem is particularly topical in the countries which themselves or where their inhabitants have suffered from international crimes, such as Latvia, Lithuania, Rwanda, Armenia and other countries. The author in the theses has investigated international crimes and their forms, criminal offence for the Criminal Law included in the Article 741, as well as the foreign framework for the justification of international crimes and its problem solving practice. Keywords: genocide, crimes against humanity, war crimes, crimes against peace, justification of the international crimes in Latvia and in foreign countries, components of criminal offence.
International crimes and their justification
Keywords: Juridiskā zinātne; Genocīds; Noziegumi pret cilvēci; Kara noziegumi; Noziegumi pret mieru; Starptautisko noziegumu attaisnošana Latvijā un ārvalstīs