Pedagogu izaicinājumi iekļaujošajā izglītībā pirmsskolā - Skrule, Inese (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma: Pedagogu izaicinājumi iekļaujošajā izglītībā pirmsskolā. Darba autors: Inese Skrule Pētījuma mērķis: izzināt pedagogu izaicinājumus iekļaujošajā izglītībā pirmsskolā. Pētījuma metodes: zinātniskās literatūras un avotu analīze, anketēšana un iegūto datu apkopošana un analīze. Darba apjoms: Darbs sastāv no 2 daļām. Pirmā nodaļa sastāv no 3 apakšnodaļām, kurās tiek analizēta pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieku atziņas par iekļaujošo izglītību. Otrajā nodaļa sastāv no 2 apakšnodaļām, kurās atspoguļota empīriskā bāze un empīriskā pētījuma metožu izvēles pamatojums, empīriskā pētījuma norises apraksts, pētījuma rezultātu analīze. Darbs noslēgts ar secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā tikai izmantoti 39 literatūras un interneta avoti, darbā ir 55 lpp., 14 attēli, 2 tabulas un 1 pielikums. Atslēgas vārdi: Iekļaujošā izglītība, pirmsskola, pirmsskolas pedagogs, pedagogu izaicinājumi.

Subject of qualification work: teacher challenges in inclusive education in pre-school. Work by: Inese Skrule. Objective of the study: to explore the challenges of teachers in inclusive education in preschool. Study methods: analysis of scientific literature and sources, questionnaire and collection and analysis of data obtained. Work volume: the job consists of 2 chapters. Chapter one consists of 3 sub-chapters analysing the insights of pedagogy and psychology scientists on inclusive education. Chapter two consists of 2 sub-chapters reflecting the empirical base and the rationale for the choice of empirical study methods, description of the progress of the empirical study, analysis of the results of the study. The work has been concluded with conclusions and proposals. The work only uses 39 literature and Internet sources, the number of work pages is 56, including 14 images, 2 tables and 1 attachment. Keywords: inclusive education, pre-school, pre-school teacher, teacher challenges.
Teacher challenges in inclusive education in pre-school
Keywords: Izglītības zinātnes; Iekļaujošā izglītība; Pirmsskola; Pirmsskolas pedagogs; Pedagogu izaicinājumi