Finansējuma piesaistes iespējas Latvijas uzņēmumiem - Demenina, Iveta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma – “ Finansējuma piesaistes iespējas Latvijas uzņēmumiem”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt uzņēmumu finansējuma piesaistes iespējas Latvijā. Darbā tika analizēti trīs dažādi uzņēmumi: VAS “Latvijas Dzelzceļš”, A/S “Radisson Blu Hotel Latvija” un A/S „Dimela Veta Latvija”. Darba gaitā tiek veikta iepriekš minēto uzņēmumu darbības un finanšu stāvokļa analīze, lai noteiktu katram gadījumam atbilstošo finansējuma veidu. Bakalaura darbs sadalīts četrās nodaļās: •pirmajā nodaļā tiek veikta uzņēmumu finansējuma avotu izpēte; •otrajā nodaļā tiek veikta VAS “Latvijas Dzelzceļš” darbības un finanšu analīze, kā arī finansējuma avotu noteikšana; •trešajā nodaļā tiek veikta A/S “Radisson Blu Hotel Latvija” darbības un finanšu analīze, kā arī papildu finansējuma avotu noteikšana; •ceturtajā nodaļa tiek veikta AS „Dimela Veta Latvija” darbības un finanšu analīze, kā arī papildu finansējuma avotu noteikšana. Pamatojoties uz veikto analīzi, uzņēmumam VAS “Latvijas Dzelzceļš” projektu realizācijai vislabāk piemērots ES fondu finansējums, A/S “Radisson Blu Hotel Latvija” – kredītlīnija, bet AS „Dimela Veta Latvija” – kredītu apgrozamajiem līdzekļiem.

Bachelor’s theme – “Financing opportunities for Latvian companies”. The aim of this bachelor is explore GPLC( Government public limited company) “Latvijas Dzelzceļš”, PLC “Radisson Blu Hotel Latvija” and PLC „Dimela Veta Latvija” to determin financing opportunities in Latvia. This assignemt focuses on analizing previously mentioned businesse’s operations and financial state in order to identify the suitable financial approach for each one of them. The bachelor is split into 4 sections: •The 1st part concentrates on researching financial sources for companies; •The 2nd section is based GPLC “Latvijas Dzelzceļš” operational and financial analysis, as well as financial resources research; •The 3rd one is about PLC “Radisson Blu Hotel Latvija” operational and financial, followed up financial resources research; •The 4th part is based on PLC „Dimela Veta Latvija” operational and financial, followed up financial resources research; Based on carried out research, the most suitable approach for GPLC “Latvijas Dzelzceļš” financing project’ s realisation is EU funds funding, PLC “Radisson Blu Hotel Latvija” – credit line, and PLC „Dimela Veta Latvija” – comercial credit.
Financing opportunities for Latvian companies
Keywords: Ekonomika; uzņēmums; uzņēmējdarbība; finansējums; investīcijas; analīze