Rotaļas ar dziedāšanu bērna adaptācijas periodā - Pikuma, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba nosaukums: Rotaļas ar dziedāšanu bērna adaptācijas periodā Darba autore: Sabīne Pikuma Zinātniskā vadītāja: Mg. paed. Rasma Purmale Darba apjoms: 48 lapaspuses, trīs pielikums, 33 literatūras avoti Pētījuma mērķis: Analizēt teorētiskās atziņas, par rotaļām ar mūziku un pārbaudīt praksē, kā tas veicina bērna adaptācijas procesa norisi. Pētījuma objekts: rotaļas ar mūziku Pētījuma subjekts: bērna iekļaušanās grupā, adaptācijas periodā Pētījuma struktūra: ievads, pētījuma teorētiskā, praktiskā pētījuma daļa, literatūras saraksts, pielikumi Pētījuma metodes: teorētiskās pētījuma metodes – teorētiskās literatūras salīdzinošā analīze, datu apstrāde. Praktiskā pētījuma metodes – novērojums, bērnu darbības analīze, sarunas ar bērniem, pedagogu un vecāku anketēšana. Darba teorētiskajā daļā tiek analizētas rotaļas ar mūziku un rotaļu daudzveidība. Kā rotaļas sekmē bērna adaptāciju jaunā vidē. Praktiskajā daļā tiek veikts pētījums, bērnu vērošana, darbība un uzvedība, laikā kad notiek rotaļas ar mūziku, vecāku aptaujāšana, sarunas ar pedagogu, atkārtota bērnu vērošana, kā ir iejuties jaunajā vidē. Atslēgas vārdi: pašsajūta, bērna uzvedība, piedalīšanās rotaļā

Title of work: Singing games during the child's adaptation period Author: Sabīne Pikuma Scientific supervisor: Mg. paed. Rasma Purmale Workload: 48 pages, three attachment, thirty-three sources of literature Aim of the study: To analyze the theoretical findings of playing with music and to test in practice how it contributes to the child's adaptation process. Research object: games with music Research subject: child's inclusion in the group, adaptation period Structure of the research: introduction, theoretical, practical part of the research, list of literature, appendixes Research methods: theoretical research methods - comparative analysis of theoretical literature, data processing. Practical research methods - observation, analysis of children's activities, interviews with children, questionnaires for teachers and parents. The theoretical part of the thesis analyzes gaumes with music and variety of games. How these games help a child adapt to a new environment. The practical part includes research, watching, acting and behaving, playing games with music, interviewing parents, talking to a teacher, re-watching the children, and how they feel about the new environment. Keywords: well - being, child behavior, participation in play
Musical activities for children during the adaptational period
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pašsajūta; bērns; piedalīšanās rotaļā; bērna uzvedība