Attālināta darba iespēju attīstība un vadīšanas kvalitāte. - Muižniece, Annemarija (Latvijas Universitāte, 2023)
Attālinātā darba veikšana kļūst arvien aktuālāka visā pasaulē. Tā kā procesu organizēšana neklātienē ir citādāka, kā esot ar kolēģiem un citu nodaļu darbiniekiem klātienē, nozīmīgs faktors ir spēja kvalitatīvi vadīt uzņēmuma procesus, sasniedzot augstākos darba veiktspējas rādītājus. Bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi, pamatojoties uz attālinātā darba realizācijas un pienākumu izpildes analīzi, izstrādāt priekšlikumus vadīšanas kvalitātes uzlabošanai. Darba uzbūve sastāv no 3 nodaļām. Pirmā nodaļa ietver attālinātā darba būtību un realizāciju, raksturojot attālinātā darba veidus, īstenošanas iespējas, aprakstot rīkus, ar kā palīdzību var nodrošināt dažādus darba procesus, priekšrocības un trūkumus, kas ietekmē izpildes kvalitāti un attālinātā darba vadīšanas izaicinājumus, kas var ietekmēt darbu organizēšanu. Otrajā nodaļā tiek aprakstīta attālinātā darba attīstība un kvalitāte, kā attālinātā darba īstenošanas aktualitāte ir mainījusies pēdējo gadu laikā, kādi ir vadītāju kvalitātes rādītāji un kā tiek vērtēta darbu veikšana attālināti. Trešajā nodaļā tiek veikts kvalitatīvs un kvantitatīvs pētījums, veicot interviju ar 3 dažādu attālināto darbu darbiniekiem un aptaujāti 103 respondenti, noskaidrojot attālinātā darba vadīšanas un pienākumu izpildes kvalitāti un sabiedrības vērtējumu par attālināto darbu. Darba kopējais apjoms ir 63 lapaspuses bez pielikumiem. Darbā ir ietvertas 2 tabulas, 16 attēli, 2 pielikumi un izmantots 41 literatūras avots.

Remote job is becoming increasingly more popular worldwide. Because organizing processes remotely is different from doing it with colleagues and co-workers from different departments in person, a significant factor is the ability to effectively manage company processes, whilst achieving the highest possible work performance. The purpose of this bachelor’s thesis is to develop proposals for improving remote management quality, paying close attention to the analysis of remote work implementation and job performance. The thesis is structured into 3 parts. The first part includes the gist of remote work, description of the types of remote work, implementation opportunities, description of the tools that can help ensure various work processes, advantages and disadvantages that affect job performance quality, and the challenges of remote management that can affect the way work is organized. The second part describes the development and quality of remote work, how the tendency of remote work implementation has changed in recent years, how do manager performance ratings look, and the way remote work performance is being evaluated. In the third part, there is a qualitative and quantitative research being done by interviewing three interviewees with different types of remote work and surveying 103 respondents to analyse the quality of remote work management and job performance, and public assessment of remote work. The total volume of the thesis is 63 pages without attachments. The thesis includes 2 tables, 16 images, 2 attachments and 41 sources.
The development of remote work opportunities and the quality of management.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Attālināts darbs; Vadīšana; Kvalitāte; Darbu organizēšana; Attīstība