Autortiesību iegādes aspekti publiskajos iepirkumos - Upīte, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Autortiesību izmantošanas un iegādes aspekti ir maz publisko iepirkumu jomā pētīti, uz ko norāda arī detalizētu skaidrojošo materiālu trūkums. Līdz ar to maģistra darbā ir analizēta autortiesību regulējuma piemērošanas praktiskā puse publiskajos iepirkumos, lai iegūtu noderīgus secinājumus un priekšlikumus publisko iepirkumu jomas speciālistiem un šajā procesā iesaistītajiem. Attiecīgi, lai novērtētu autortiesību iegādes aspektu ietekmi uz publisko iepirkumu organizēšanu, ir vērtēti autortiesību apjomam raksturīgie elementi attiecībā pret publisko iepirkumu tiesību principiem, kā arī publisko iepirkumu procedūras. Analīzes rezultātā maģistra darbā ir norādīti praktiski secinājumi un priekšlikumi, kas publisko iepirkumu jomas speciālistiem noderētu publisko iepirkumu dokumentācijas sagatavošanā, bet autortiesību subjektiem labākai publiskā pircēja rīcības izpratnei. Atslēgvārdi: mantiskās autortiesības, personiskās autortiesības, autortiesību iegāde, publiskais iepirkums, publisko iepirkumu tiesību principi.

The use and acquisition aspects of copyright have been little studied in the field of public procurement, as indicated by the lack of detailed explanatory materials. Therefore, the Master's thesis analyses the practical side of the application of copyright regulation in public procurement in order to provide useful conclusions and suggestions for specialists in the field of public procurement and those involved in this process. Accordingly, in order to assess the impact of aspects of copyright acquisition on the organization of public procurement, the elements of the scope of copyright have been evaluated in relation to the principles of public procurement law, as well as public procurement procedures. As a result of the analysis, the Master's thesis presents practical conclusions and proposals that would be useful for specialists in the field of public procurement in the preparation of public procurement documentation, and for copyright holders to better understand the conduct of the public buyer. Keywords: author's economic rights, author's moral rights, acquisition of copyright, public procurement, principles of public procurement law.
Aspects of copyright acquisition in public procurement
Keywords: Tiesību zinātne; mantiskās autortiesības; personiskās autortiesības; autortiesību iegāde; publiskais iepirkums; publisko iepirkumu tiesību principi