Datu Kvalitāte projektā "Sales Plays" - Bērziņš, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbs - Datu kvalitāte projektā “Sales Plays” apraksta, kas ir datu kvalitātes sistēma, kā datu kvalitātes sistēmu ieviest un praktisks mēģinājums ieviest datu kvalitātes sistēmu jau esošā informācijas sistēmā, projektā – “Sales Plays”. Projekts “Sales Plays” nodrošina klienta mobilajai lietojumprogrammai nepieciešamo datu glabāšanu, apstrādi un datu apmaiņu ar mobilajām ierīcēm. Darbā tiek apskatītas problēmas, kas saistītas ar klientam nepieciešamiem datiem, to kvalitāte, iespējamās kļūdas un dotas metodes, kā atklāt kļūdas un ieteikumi, kā tās novērst un labot. Klientu dati, kuri glabājas projekta “Sales Plays” datubāzē, ir saistīti gan ar klientu identifikāciju un specifiskiem, sarežģītiem klientu datiem, gan ar datu struktūrām, gan ar adrešu noteikšanu un glabāšanu. Darbā tiek apskatīti risinājumi tam, kā tiek veidotas datu kvalitātes sistēmas, un kā varētu veidot kvalitātes sistēmu projektam “Sales Plays”, kurā saskaņā ar darbā iegūtajiem rezultātiem tiks ieviesta datu kvalitātes sistēma.

Work – Data Quality in Project „Sales Plays” - describes what, is data quality system, how to implement it, and a practical try to implement data quality system in to existing project “Sales Plays”. Project “Sales Plays” provides for mobile-application - data storage, processing, and data updates for all mobile devices with “Sales Plays” application. Problems described in work are about how to prevent and fix insufficiencies in customer data and how, to rise data quality. Customer data that are stored in “Sales Plays” database consists of customer names, addresses, and functionally complex data structures. At start of work solutions of how to implement data quality and data quality systems will be described. And after that, from gained information about data quality, a solution for data quality system for “Sales Plays” will be implemented.
Data Quality in project "Sales Plays"
Keywords: Datorzinātne; datu kvalitāte; datu novērtēšana; datu pareizība; kvalitātes sistēmas izstrāde