Dažādu antenu simulācijas, izmantojot robeželementu metodi - Cvečkovskis, Antons (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbā tiek apskatīti dažādu antenu skaitliskie aprēķini, izmantojot robeželementu metodi. Galvenais darba virziens ir dipola antena un Arhimēda spirāles antena, salīdzinot simulācijas rezultātus ar galīgo elementu metodi un teoriju. Modeļu precizitāte tiek novērtēta, izmantojot dipola antenu. Tiek sniegtas vadlīnijas optimālai antenu modelēšanai, izmantojot robežementu metodi.

Present work discusses the numerical calculations of different antennas using the boundary element method. The main focus is on the dipole antenna and Archimedean spiral antenna, comparing simulation results with the finite element method and theory. The accuracy of the models is evaluated using a dipole antenna. Guidelines for optimal antenna modelling using the boundary element method are given.
Simulations of different antennas using the boundary element method
Keywords: Fizika; antenu matemātiskā modelēšana; BEM; robeželementu metode; FEM; galīgo elementu metode