Francijas un Vācijas nostāja Eiropas Savienības sankciju ieviešanā pret Krieviju kopš 2013. gada 21.novembra - Straume, Magda (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā aplūkotas Francijas un Vācijas attiecības ar Krieviju un šo valstu nostāja Eiropas Savienības sankciju ieviešanā. Pētījumā apskatītā problēma ietver sarežģījumus kompromisa veidošanā, ja valstu attiecības ar trešajām pusēm ir atšķirīgas. Darba mērķis ir izpētīt valsts atbalstu sankciju ieviešanai, ņemot vērā esošās attiecības ar sankciju mērķa valsti. Darba teorētiskajā daļā ietvertie uzdevumi ir sankciju kā teorētiska jēdziena izpēte un sankciju ieviešanu raksturojošu mainīgo atlasīšana. Darba uzdevumi empīriskajā daļā ietver atsevišķi Francijas un Vācijas attiecību ar Krieviju raksturojumu un salīdzinājumu. Darbā tiek izmantotas kvalitatīvas pētījumu metodes. Rezultāti liecina, ka ciešākas valstu attiecības nemazina valstu vēlmi pielietot sankcijas. Atslēgas vārdi: Francija, Vācija, Krievija, Eiropas Savienība, sankcijas

Research paper looks at the France’s and Germany’s relationships with Russia and examines their position on European Union’s sanctions. The problem occurs within negotiations for compromise when every country has different relations with the third party. The aim is to study country’s support for sanctions and its relations with the target state. The theoretical background includes examination of the term of sanctions and the description of variables that characterize the sender state. The empirical part includes description and analysis of relations separately between France, Germany and Russia. This research is based on qualitative methods of analysis. The results prove that closer ties do not diminish the desire to impose sanctions. Key words: France, Germany, Russia, European Union, sanctions
Position of France and Germany on European sanctions against Russia since November 21, 2013.
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Francija; Vācija; Krievija; Eiropas Savienība; sankcijas