Interjera izveides nosacījumi iekštelpu šaušanas centram - Velce, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarbā “Interjera izveides nosacījumi iekštelpu šaušanas centram”, analizējot pieejamo literatūru, tiek apskatīti un pētīti jēdzieni praktiskā šaušana un šautuve. Tiek apskatīta šautuvju vēsture un attīstība līdz mūsdienām, kā arī pētītas šautuvju un šaušanas centru raksturīgās iezīmes un tajos izmantotie materiāli. Empīriskajā daļā tiek intervēti 4 ar šo jomu saistīti speciālisti, un tiek apskatītas un analizētas Latvijā un pasaulē esošās šautuves. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera dizaina projekts Latvijas Praktiskās šaušanas centram. Darbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā apskatīti jēdzieni praktiskā saušana un šautuve, kā arī apskatīta šautuvju vēsture un attīstība līdz mūsdienām. Otrajā nodaļā tiek pētīti drošības nosacījumi, kas jāievēro iekštelpu šaušanas centrā un ugunsdzēsības un apsardzes signalizāciju sistēmas. Trešajā tiek apskatītie nosacījumi un materiāli šaušanas centru izveidei. Pēdējā nodaļā tiek salīdzinātas šautuves un šaušanas centri Latvijā un ārvalstīs. Atslēgvārdi: praktiskā šaušana, šautuve, drošība, materiāli

Bachelor thesis with subject „Interior design requirements for indoor shooting center” investigates and analyzes the concept of practical shooting and shooting range. It’s overlooking about the history of shooting ranges and it’s developing until nowadays. In Empiric part 4 experts are being interviewed and existing shooting ranges in Latvia and worldwide are getting analyzed and reviewed. In a creative part of bachelor thesis, interior design project for Latvia’s practical shooting center is developed. The study is divided into 5 chapters. The first part of the thesis analyzes the concept of practical shooting and shooting range and overlooks about the history of shooting ranges and it’s developing until nowadays. In the second part study proceeded to analyze safety conditions needed for indoor shooting centers and security alarm systems. The third part analyzes rules and materials for constructing shooting centers. Finally, the study compares shooting ranges in Latvia and abroad. Keywords: practical shooting, shooting range, safety, materials.
Interior design requirements for indoor shooting center
Keywords: Mākslas zinātne; praktiskā šaušana; šautuve; drošība; materiāli