Personāla vadība organizācijā X un tās pilnveide - Malaja, Sanita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba temats ir ” Personāla vadība organizācijā x un tās pilnveide”, darbā autors pēta un sniedz priekšlikumus par personāla vadību un tās pilnveidošanas iespējām organizācijā X, kas ir stabila, intelektuāla organizācija , kura pastāv vairāk kā 20 gadus. Organizācijā vērojama samērā augsta kadru manība, kā arī pastāv citas personāla vadības problēmas, kuras jārisina, jo cilvēkkapitāls mūsdienās ir ļoti svarīgs organizāciju efektivitātes dzinulis, bez cilvēka nekas nenotiek. Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt organizācijas X personāla vadības sistēmu un sniegt priekšlikumus personāla vadības pilnveidei. Bakalaura darba uzdevumi ir: 1.Noskaidrot personāla vadības lomu mūsdienu organizāciju vadībā; 2.Raksturot organizācijas X darbības īpatnības; 3.Noskaidrot personāla stratēģijas būtību organizācijā X; 4.Izpētīt personāla plānošanas, atlases, adaptācijas un izaugsmes īpatnības organizācijā X; 5.Novērtēt motivācijas un novērtēšanas sistēmu organizācijā X; 6.Izteikt secinājumus un piedāvāt priekšlikumus organizācijas X personāla vadības pilnveidei. Darbs sastāv no piecām nodaļām: Personāla vadības loma un funkcijas organizācijā mūsdienās, organizācijas X raksturojums, personāla vadīšanas stratēģija organizācijā X, personāla plānošana, atlase, adaptācija un izaugsme organizācijā X, personāla motivēšana un novērtēšana organizācijā X Bakalaura darba apjoms ir 64 lapas, darbā ir ievietotas 5 tabulas un 26 attēli, kā arī 1 pielikums. Atslēgas vārdi: personāla vadība, personāla stratēģija, organizācija X

The bachelor thesis topic is “Personnel managing in organization X and it perfection”. The author explores and gives suggestions on personnel management and development opportunities within the organization X that is stable, intelligent organization, more than 20 years. In organization there is a relatively high staff turnover rate, but there are another personnel management problems too, which organization need to solve, because human capital now is a very important driver of organization performance, nothing happens without a people. The bachelor thesis objective is to analyze personnel management system in organizations X , and make suggestions for improvement of personnel management. Bachelor tasks are: 1.Clarify the role of human resource management in today's organizations; 2.Describe the organization's X operating characteristics; 3.Clarify the nature of the organization of personnel strategy X; 4.Research staff planning, selection, adaptation and growth characteristics at the organization X; 5.Assess motivation and evaluation system in organization X; 6.Make submissions and offer proposals for organization X personnel management improvement. The thesis consists of five sections: Personnel Management role and functions of the organization today, the organization X characteristics, human resource management strategy for the organization X, personnel planning, selection, adaptation and career development of in organization X, staff motivation and evaluation of organization X staff. Scope of bachelor work 64 pages there is placed 5 tables and 26 figures, added 1 addition. Key words: personnel management, personell strategy, organization X
Personnel managing in organization X and it perfection
Keywords: Vadībzinātne