Nodokļu ietekme uz uzņēmējdarbību Latvijā - Smuļko, Inga (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēmats ir „Nodokļu ietekme uz uzņēmējdarbību Latvijā”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt un raksturot Latvijas Republikas nodokļu veidus lielāku vērtību pievēršot, kas galvenokārt ietekmē uzņēmuma slogu - iedzīvotāju ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas, uzņēmumu ienākuma nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis. Darbs sastāv no četriem galvenajām nodaļām – pamatajoties uz literatūru raksturot nodokļu normatīvo bāzi, izpētīt nodokļu ietekme uz konkrētu uzņēmumu SIA „X” maksājamo nodokļu analīzi un izvirzītu priekšlikumus. Balstoties uz iegūtiem analīzes un pētījuma rezultātiem, izstrādājusi priekšlikumus LR finanšu ministrijai un Latvijas uzņēmuma grāmatvežiem. Maģistra darba apjoms ir 83 lappuses, tas satur 14 tabulas, 12 attēlus, 6. pielikumus. Darba rakstīšanai izmantoti 49 avoti. Atslēgvārdi – uzņēmējdarbība, nodokļi Latvijā, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas, uzņēmumu ienākuma nodoklis, pievienotās vērtības nodoklis.

The topic of this Master thesis is “ The Influence of Taxes on the Activity of Business in Latvia”. The aim of this Master thesis is to study and describe types of taxes in Republic of Latvia, driving attention mainly on what affects most company's burden - income tax, state social insurance contributions, corporate income tax and value added tax. The thesis consists of four main chapters – based on the literature, describe the legislative framework of taxation, study tax impact on a certain company’s "X" Ltd. amount of taxes paid and draw suggestions. Based on the results of the analysis and the study, the author has drawn suggestions for the Ministry of Finance of the Republic of Latvia and the Latvian company’s accountants. The Master thesis consists of 83 pages, which include 14 tables, 12 images, 6 attachments, and 49 literary sources. Keywords – entrepreneurship, taxes in Latvia, income tax, state social insurance contributions, corporate income tax, value added tax.
The Influence of Taxes on the Activity of Business in Latvia
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbība; nodokļi Latvijā; iedzīvotāju ienākuma nodoklis; valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas; uzņēmumu ienākuma nodoklis