Ihnofosīliju saglabātības īpatnības Daugavas svītas dolomītos Rīgas apkārtnē - Maļinovskis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā atspoguļotas teorētiskās un praktiskās zināšanas par ihnofosīliju saglabātību dolomītos, to formas un struktūru izmaiņas pēcsedimentācijas un dolomitizācijas procesa rezultātā. Darbā apkopota informācija par augšdevona Franas stāva Daugavas svītu un tai atbilstošajiem nogulumiem, nogulumu sedimentāciju un raksturīgākajiem tā laika dzīvojošajiem organismiem. Kā arī savākti un izmantoti materiāli no iepriekšējiem pētījumiem par augšdevonu. Aprakstītas pētījumā izmantotās metodes, to veikšanas process, nepieciešamie lauka darbi. Attēloti un analizēti pētījumā sasniegtie rezultāti, izmantojot bakalaura darba izstrādes laikā un agrākajos darbos iegūtās zināšanas. Atslēgas vārdi: Franas stāvs, Planolites, plānslīpējumi, bioturbācija

This bachelor work is based on theoretical and practical knowledge of ichnofossil conservation in the dolomites, their shape and texture changes in sedimentation, and processes of dolomitization. In the course work are compiled the information about Upper Devonian Daugava formation after sedimentation processes and description for typical organisms. There are also collected materials from previous studies of the Devonian time. In the course work are also shown study methods and the necessary field works. Displayed and analyzed the study results with course work obtained us well as earlier works learned skills. Keywords: Frasnian stage, Planolites, cuts, bioturbation, dolomite
Preservation of trace fossils from the Upper Devonian Daugava Formation in Riga area
Keywords: Ģeoloģija