Latvijas transporta multimodālo pāreju tipoloģija - Puķīte, Ilze (Latvijas Universitāte, 2011)
Cilvēku koncentrācija pilsētās un dzīves jomu teritoriālā segmentāciju transporta jomā rada virkni problēmu. Nepieciešamība pārvietoties veido sabiedrības mobilitātes nodrošināšanas pamatnoteikumus. Saliktās integrētās transporta ķēdēs aktualizējies zinātniski pamatotas pieejas un unificētu risinājumu jautājums pasažieru pārvadājumu jomā. Galvenais ārpus transportlīdzekļiem esošais struktūras elements ir multimodālie transporta mezgli. Darba mērķis ir parādīt pāreju starp dažādiem transporta veidiem dažādību. Bakalaura darba galvenais akcents likts uz multimodālo mezglu aizmetņiem Latvijas galvaspilsētā, norādot arī mezglam nepieciešamo pilna servisa apjomu. Izskatītas arī multimodālo mezglu iespējas un nepieciešamība citās Latvijas pilsētās. Atslēgvārdi: sabiedriskais pasažieru transports, mobilitāte, multimodālie mezgli.

Concentration of people in the cities and territorial segmentation of different fields of life creates a lot of problems for transport. Necessity for travel forms basic regulations to ensure the mobility. Complex integrated transport chains have actualized questions for scientific approach and unified solutions in field of passenger transport. If go out of vehicle the intermodal interchanges are the basic elements in all transport system. The goal of bachelor paper is to show varieties of transitions between different modes of transport. The main emphasis of paper ‘’Typology of transport multimodal interchanges in Latvia’’ is put on beginning stages to implement intermodal interchanges in Riga. There is shown also full service level of interchange. Possibility and necessity to plan and implement intermodal interchanges in other cities of Latvia are shown too. Keywords: passenger transport, mobility, intermodal interchanges.
Typology of transport multimodal interchanges in Latvia
Keywords: Ģeogrāfija