Rīgas pilsētas Domes galvenie darbības virzieni 20.gadsimta 20.gados - Riters, Anrijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis „Rīgas pilsētas domes galvenie darbības virzieni 20. gadsimta 20. gados„ ir apskatīt Rīgas pilsētas domes galvenos darbības virzienus pirmo četru demokrātiski ievēlēto domes sasaukumu laikā. Darbā tiek raksturota Rīgas pilsētas sociālekonomiskā situācija pēc Pirmā pasaules kara, domes struktūra, tai uzliktie pienākumi un tiesības, kā arī domes vēlēšanu kārtība. Pirms galveno darbības virzienu apskatīšanas darba otrajā nodaļā tiek aplūkotas Rīgas pilsētas domes sastāva izmaiņas 20. gadsimta 20. gados. Rīgas pilsētas domes galvenie darbības virzieni pētījumā apskatītajā laika periodā bija sociālās palīdzības sniegšana pilsētas iedzīvotājiem, takses un nodokļu apmēra noteikšana, žūpības apkarošana, pilsētas sabiedriskā transporta tīkla atjaunošana un paplašināšana, kā arī pilsētas infrastruktūras attīstīšana.

Bachelor thesis The Main Areas of Operation at Riga City Council in the 1920s aims to analyse the main areas of services provided by the first four democratically elected local authorities. Chapter 1 covers the socio-economic situation after the World War I, the city council structure, its obligations and rights, as well as the way how the members of the city council are elected. Chapter 2 describes the dynamics of the elected members during the period of 20 years. It is followed by the main areas of operation provided by the local authority. It is concluded that the main areas of influence were: providing services for residents of Riga city - social care; limiting substance abuse; policies and implementation plans of a public transport system development and infrastructure in Riga in general; and the council tax legislation.
Main Areas of Operation at Riga city Council in 1920s
Keywords: Vēsture