Teorētiskā modeļa izveide un optimālo materiālu izvēle pārslēdzamas magnētiskās plūsmas elektriskajām mašīnām - Dirba, Imants (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbs veltīts magnētiskās plūsmas elektrisko motoru pētījumiem un to potenciālās pielietošanas iespējām tautsaimniecībā. Darbā apkopoti rezultāti pētījumiem par pārslēdzamas magnētiskas plūsmas elektrisku mašīnu: izveidots un atrisināts tuvināts analītisks un skaitlisks modelis, izveidots eksperimentāls makets pārslēdzamas magnētiskās plūsmas elektriskajai mašīnai, kuru izmantojot veikti induktivitātes, spriegumu profilu, griezes momenta un citi mērījumi. Sniegts ieskats optimālu magnētisku materiālu izvēlei pārslēdzamas magnētiskās plūsmas elektriskajām mašīnām, kā arī analizēta vadības elektronika. Iegūtie eksperimentu rezultāti salīdzināti ar analītiskā un skaitliskā modeļu rezultātiem, izdarīti secinājumi. Formulēti turpmākie soļi pētījumiem konkrētajā virzienā.

The research deals with magnetic flux electric motor research and its potential applications in the national economy. Master's thesis summarizes the results of studies of the switchable magnetic flux electrical machine. Analytical and numerical theoretical models are set up and solved, an experimental model of switchable magnetic flux electrical machine is constructed and tested. Studies on selecting the optimal magnetic materials for switchable magnetic flux electrical machine are made. Obtained experimental results are compared with outputs from analytical and numerical models. Conclusions are made and further research steps are outlined.
Development of theoretical model and selection of appropriate materials for switchable magnetic flux
Keywords: Fizika