Neoficiālo peldvietu ūdens kvalitāte un monitorings Lielupes sateces baseinā - Ozola, Rūta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot ūdens kvalitāti un monitoringu neoficiālās peldvietās Lielupes sateces baseinā, veicot peldvietu monitoringu 2012.gadā un cilvēku uzskaiti 2013.gadā, kā arī papildus izvērtējot Veselības inspekcijas datus par ūdens vizuālo un mikrobioloģisko kvalitāti 2011.- 2013.gada peldsezonām. Rezultāti rāda, ka ūdens kvalitāti Lielupes baseina peldvietās galvenokārt ietekmē piesārņojums ar sadzīves atkritumiem un zarnu enterokokiem. Monitoringa galvenā problēma ir niecīgais kontrolēto ūdens paraugu skaits - vidēji tikai 2 reizes peldsezonā. Jaunas monitoringa stacijas izvēle jābalsta uz kvantitatīvu peldētāju uzskaiti plkst. 15:00 brīvdienās vai plkst. 18:00 darbdienās. Atslēgas vārdi: neoficiālo peldvietu kontrole, Colilert, membrānfiltrācijas metode, peldētāju uzskaite, vizuālais novērtējums, „liels skaits cilvēku” attiecībā uz peldvietām.

The aim of Bachelor’s work is to clarify water quality and monitoring in informal bathing places of Lielupe River basin, by doing bathing places monitoring in 2012 and people counting in 2013 as well as in addition to evaluate Health inspection data of visual and microbiological quality 2011- 2013 bathing seasons. The results show that, the water quality of bathing places in the Lielupe River basin is mainly affected by pollution with municipal waste and intestinal enterococci. Monitoring the main problem is the low number of samples -an average 2 times in the bathing season. The new monitoring stations should be chosen by quantitative accounting of the bather’s in the holiday’s weekends at 3:00pm or weekdays at 6.00pm. Key words: unofficial bathing places control, Colilert, membrane filtration method, bather’s exposure, visual assessment, “a large number of people” in relation to bathing places.
Unofficial bathing water quality and monitoring in Lielupes basin
Keywords: Vides zinātne