AS “Latvijas valsts meži” korporatīvās sociālās atbildības sabiedrības aspekta novērtējums un pilnveides iespējas. - Lukste, Marija (Latvijas Universitāte, 2025)
Ieinteresēto pušu pozitīva iesaiste un attieksme ir būtiska uzņēmuma produktivitātē un ekonomiskajā izaugsmē, tāpēc svarīgi ietvert uzņēmuma korporatīvās sociālās atbildības stratēģijā sabiedrības iesaisti un informēšanu. Darba mērķis ir sniegt priekšlikumus valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” korporatīvās sociālās atbildības sabiedrības jomas pilnveidošanā, novērtējot uzņēmuma KSA iniciatīvas attiecībā pret sabiedrību. Tika veikts kvalitatīvs un kvantitatīvs pētījums: interviju un aptauju apkopojums un analīze, lai gūtu uzņēmuma ieinteresēto personu vērtējumu par AS “Latvijas valsts meži” KSA sabiedrības aspekta rīcību. Pētījuma rezultāti atklāj pozitīvu sabiedrības vērtējumu uzņēmuma KSA aktivitātēs, tomēr norāda uz sabiedrības iesaistes un informēšanas pilnveidošanas nepieciešamību. Darbs sastāv no 67 lappusēm, 3 pielikumiem, 19 attēliem un 90 izmantotiem literatūras avotiem.

Positive involvement and attitude of stakeholders are essential for the company's productivity and economic growth, therefore it is important to include public involvement and information in the company's corporate social responsibility strategy. The aim of the work is to provide proposals for improving the corporate social responsibility of the State Joint Stock Company "Latvijas valsts meži" by evaluating the company's CSR initiatives in relation to society. A qualitative and quantitative study was conducted: a compilation and analysis of interviews and surveys to obtain the assessment of the company's stakeholders on the CSR social aspect of the actions of AS "Latvijas valsts meži". The results of the study reveal a positive public assessment of the company's CSR activities, however, indicate the need to improve public involvement and information. The work consists of 67 pages, 3 appendices, 19 images and 90 used literature sources.
Joint stock company “Latvijas valsts meži” corporate social responsibility assessment and improvement opportunities from a societal aspect.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; korporatīvā sociālā atbildība; sabiedrība; ilgtspēja; uzņēmējdarbība; sociālā atbildība