Senķīniešu valodas mācību grāmata iesācējiem - Avvakumova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī maģistra darba nosaukums ir „Senķīniešu valodas mācību grāmata iesācējiem”, kas ietver sevī laikaposmu sākot ar Konfūciju (6.gs.p.m.ē.), līdz Sima Cjeņ (1.gs.p.m.ē..). Grāmata veidota ar mērķi dot ieskatu senķīniešu valodā, gramatikā, kā arī izcilāko senās Ķīnas domātāju galvenajās idejās un uzskatos. Maģistra darba tēma ir aktuāla no tāda viedokļa, ka nav nevienas senķīniešu valodas mācību grāmatas latviešu valodā. Dotajā grāmatā ir dots ieskats ķīniešu valodas vēsturē, detalizēts senķīniešu valodas gramatikas apraksts, tekstu autoru biogrāfijas, kā arī vārdnīca, tādējādi dodot iespēju lasītājam gūt vispusēju ieskatu senķīniešu valodā. Mācību grāmata dod iespēju apgūt senķīniešu valodas pamatus gan ar pasniedzēja palīdzību, gan patstāvīgi.

The name of this Master paper is „Classical Chinese textbook for beginners” and it includes the period of time starting from Confucious (6th century BC) until Sima Qian (1st century BC). This textbook is written with a purpose to give insight in classical Chinese language, grammar and the most important ideas and views of the most prominent thinkers from ancient China. The topic of the Master paper is very significant because there is no classical Chinese texbook written in Latvian language. This textbook includes an introduction into the history of classical Chinese, a detailed description of classical Chinese grammar, biographies of authors of the given text passages, and also a classical Chinese dictionary, all that enables reader to gain a general insight in the classical Chinese language. The textbook gives an opportunity to study classical Chinese basis not only with the help of the teacher, but also individually.
Classical Chinese Textbook for Beginners
Keywords: Valodniecība