Caurspīdīgu luminiscējošu bārija silikātu keramisku pārklājumu izveide un vēlamu piemaisījumu pievienošanas ietekme uz to morfoloģiskajām īpašībām - Vilunas, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2021)
Caurspīdīgu luminiscējošu bārija silikātu keramisku pārklājumu izveide un vēlamu piemaisījumu pievienošanas ietekme uz to morfoloģiskajām īpašībām. Vilunas Ē., zinātniskie vadītāji M.Sc. Eng. Laganovska K., Dr. phys. Šmits K. Bakalaura darbs, 35 lapaspuses, 9 attēli, 9 tabulas, 33 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros tika veikta ar eiropiju dopētu bārija silikāta keramisku pārklājumu sintēze un izpētīta pievienoto piemaisījumu (borskābes un alumīnija oksīda) ietekme uz parauga īpašībām.

Synthesis of transparent luminescent barium silicate ceramics and effect of additives to their morphological characteristics. Vilunas Ē., supervisors M.Sc. Eng. Laganovska K.,Dr. phys. Šmits, K. Bachelor’s thesis, 35 pages, 9 figures, 9 tables, 33 literature references, 1 appendice. In Latvian. This bachelor’s thesis is dedicated for synthesis of europium doped barium silicate transparent ceramics and effect of additives (boric acid and aluminium oxide) to the characteristics of the sample.
Synthesis of transparent luminescent barium silicate ceramics and effect of additives to their morphological characteristics
Keywords: Ķīmija; Keramiskie pārklājumi; Caurspīdīgums; Luminiscence; Bārija silikāti