Fonētiskie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi reklāmā - Papakule, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Šīs bakalaura darbs ir veltīts reklāmas valodai. Pētījuma mērķis ir analizēt fonētiskās mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus, ko izmanto mūsdienu pārtikas, transportlīdzekļu un kosmētikas reklāmā. Lai sasniegtu pētijuma mērķi un pierādīt hipotēzi, pētijuma empiriskajā daļā tika izmantota diskursa analīze. Pētījuma rezultāti liecina, ka popularākais fonetiskais makslinieciskās izteiksmes līdzeklis ir aliterācija, savukart onomatopoēze un atskaņa radās reklāmā samērā reti. Atslēgas vārdi : Lietišķa lingvistika, fonetiskie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi, reklāmas valoda, diskursa analīze, aliterācija, onomatopoēze, atskaņa.

The present Bachelor thesis is devoted to the language of advertising. The goal of the research is to analyze phonetic stylistic devices used in modern food vehicle and cosmetics commercials. To reach the goal and prove the hypothesis of the research discourse analysis was used in the empirical part of the paper. The results of the study have shown that the most popular phonetic stylistic device used in the commercials selected for the analysis is alliteration, while onomatopoeia and rhyme occurred in the advertisements quite rarely. Key words: Applied linguistics, phonetic stylistic devices, advertising language, discourse analysis, alliteration, onomatopoeia, rhyme, rhythm.
Phonetic Stylistic Devices in Commercials
Keywords: Valodniecība