Bankas X aktīvu un ar tiem saistīto kredītriska un likviditātes riska analīze - Poļakova, Inese (Latvijas Universitāte, 2013)
Pēdējā krīze parādīja nepieciešamību saistīto ar aktīviem kredītriska un likviditātes riska padziļinātajā izpētē. Ņemot vērā šo risku īpašu nozīmīgumu, maģistra darba mērķis ir, balstoties uz speciālās literatūras, normatīvajiem aktiem un finanšu pārskatu analīzes, izanalizēt Bankas X aktīvus un ar tiem saistītos kredītrisku un likviditātes risku, un rezultātā izstrādāt priekšlikumus aktīvu pilnveidošanai un šo risku mazināšanai. Maģistra darbā tika novērtēti Bankas X aktīvi, ar tiem saistītais kredītrisks un likviditātes risks, veikta likviditātes riska stresa testēšana. Pētījuma rezultātā tika izstrādāti priekšlikumi Bankai X aktīvu pilnveidošanai un kredītriska un likviditātes riska mazināšanai. Maģistra darba apjoms ir 110 lappuses, tas sastāv no 3 nodaļām. Darbā ir iekļauta 31 tabula, 39 attēli, 34 literatūras avoti un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: banku aktīvi, kredītrisks, likviditātes risks, stresa tests

Bank X Assets and related Credit risk and Liquidity risk analysis. As a result of the latest financial crisis, assets and related credit and liquidity risks proved the necessity of in-depth research. Considering significance of the above mentioned risks, the goal of the Master’s paper is, to analyse Bank X assets and assets related credit and liquidity risks, based on the studies of economic literature, analysis of the regulations and financial reports analysis, and work out proposals on obtaining assets improvement and those risks mitigation. The Master's paper evaluates Bank X assets, credit risk, liquidity risk and liquidity risk stress-testing. As the results of carried out research, improvement of the Bank X assets and credit risk and liquidity risk mitigation were proposed. The volume of the Master’s paper is comprised of 110 pages, it consists of 3 sections. The paper includes 31 tables, 39 figures, the list of 34 sources of literature and 4 appendices.
Bank X Assets and related Credit risk and Liguitity risk analysis
Keywords: Ekonomika