ASV finanšu tirgus attīstības analīze un perspektīvas - Krjukova, Julija (Latvijas Universitāte, 2011)
Autores izvēlētā diplomdarba tēma ir „ASV finanšu tirgus attīstības analīze un perspektīvas” Diplomdarba mērķis ir prognozēt Ņujorkas fondu biržas indeksa nākotnes trendu un ASV ekonomikas cikliskumu balstoties uz makroekonomikas rādītājiem. Diplomdarbā tiek izpētīti ekonomiskās krīžu teorijas galvenie teorētiskie iemesli un izpausmes veidi. Rūpīgāk tika izskatīta tagadējās - 2008.gada finanšu krīzes iemesli un krīžu izpausmes veidi, piemēram, hipotekāro kredītu krīze, jaunu finanšu instrumentu ieviešana apgrozībā, fondu biržas pārkaršana un ekonomiskais cikliskums. Darba praktiskajā daļā autore prognozē Ņujorkas Fondu biržas indeksu, balstoties uz ASV ekonomikas makroekomiskajiem rādītājiem un to prognozi. Lai arī vēl joprojām ir jutamas 2008.gada krīzes sekas ASV ekonomika pamazām „atmostas” un iziet no depresijas fāzes, sasniedzot augšupejas fāzi, par ko liecina autores analīze. Rezultātā tika iegūta izpratne par ASV finanšu krīzes aizsākumu iemesliem, ASV makroekonomikas rādītājiem un Ņujorkas Fondu biržas indeksu un to prognozi. Darbā tiek izmantotas sekojošas zinātniski-pētnieciskās metodes: grupēšana, vispārināšana, grafiskā attēlošana, faktoru analīze, autokorelācija, tehniskā analīze, un datu aproksimācija ar mazāko kvadrātu metodi. Diplomdarbā tiek izmantota zinātniski-pētnieciskā literatūra par ekonomikas ciklisko attīstību, finanšu krīzes būtību, kā arī laikrakstos un internetā sniegta informācija.

The topic of author’s diploma thesis is “Analysis of Development Financial Market and Outlook in USA. Diploma aims to predict (forecast) New York Stock Exchange trend and cyclicality of the US economy based on macroeconomic indicators. The author reports and analyzes the main theoretical aspects of economic crisis. An economic crisis in the United States from 2008 to the present are profoundly analyzed. Furthermore, the causes and forms of crisis, e.g. mortgage loan crisis, the introduction of new financial instruments in circulation, and of current financial crisis (year 2008) are also reported. Finally, in the practical part of work the author forecasts New York Stock Exchange trend based on macroeconomic indicators. The author gained deeper understanding of the causes of economic crisis in U.S.A., the government’s response to financial crisis, macroeconomic indicators and New York Stock Exchange index and forecast. In this paper one uses the following scientific-experimental methods: the grouping, generalization, graphic presentation of factor analysis, autocorrelation, technical analysis, and the least-squares method. In DIPLOMA scientific research literature on cyclical economic developments, the nature of the financial crisis, as well as newspapers and the information available in the world wide web is used.
Analysis of Development Financial Market and Outlook in USA
Keywords: Ekonomika