Tianeptīna polimorfas formas - Sokolovska, Olga (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tika analizēta tianeptīna nātrija sāls, tās kristāliskās formas iegūšana pēc apstrādes ar dažādiem šķīdinātajiem dažādās temperatūrās. Ar rentgendifraktometrisko pulvera metodi tika izskaidrots, vai ir iegūta kāda tianeptīna kristāliskā fāze. Bija izpētīta ogļskābes gāzes iedarbība uz tianeptīna nātrija sāls ūdens šķīdumu, kā arī ūdens:acetona šķīdumu. Izmantojot programmu WinPlotr, tiek aprēķināti tianeptīnskābes B modifikācijas režģa parametri. Izmantojot potenciometrisko titrēšanu, bija aprēķināts tianeptīskābes šķīdības reizinājums (kĪa).

The natrium salt of thianeptine and its changes, when it was dissolve in the different solvents in the different temperatures, were analysesed. It was proved by the x-ray powder methods, what the thianeptine was made up any of crystal forms. It was explored, how carbon dioxide can effect on the water and water:acetone solution of the natrium salt of thianeptine. The lattice parametrs of thianeptinacid B modification has been calculate with program WinPlotr. The produkt of solubility (kĪa) of thianeptinacid was calculated
Polymorphs of Thianeptine
Keywords: Ķīmija