Vadības grāmatvedības jēdziens un nozīme VSIA „Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca” - Vasiļevska, Ļena (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Vadības grāmatvedības jēdziens un nozīme VSIA Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca” mērķis ir izstrādāt praktiski pielietojamu sniegto pakalpojumu reālo izmaksu noteikšanas metodoloģiju,kuras rezultātā varēs precīzāk identificēt viena pacienta gadījuma faktiskas izmaksas. Darbs sastāv no trim daļām,no tām pirmā apskata teorija par izmaksu vadību un tās nozīmi uzņēmējdarbībā,svarīgākajiem izmaksu raksturojošajiem kritērijiem,iedalījumiem,kā arī izvēlētās izmaksu attiecināšanas metodes apraksts.Otrajā daļā tiek sniegts pārskats par veselības aprūpes nozari,kā arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu un tās lomu kopējā veselības aprūpes nozarē.Trešajā daļā tiek definēta darbā veiktajiem aprēķiniem izmantotā informācija,kā arī raksturots izvēlētās metodes pielietojums uzdevumu izpildei šī darba ietvaros. Darbā iekļautas autores izstrādātas 12 tabulas,12 attēli,kā arī pievienoti 5 pielikumi. Atslēgvārdi:vadības grāmatvedība,Stradiņa slimnīca.

Master's investigation”Conception and meaning of administration accounting department Paul Stradin Clinical University Hospital services”aims to improve the real definition using in the practice,which will give exactly to identify actual expenses for one patient. This investigation consists of three parts.The first is devoted to the theory of cost administration and its importance in business administration,the most important criteria and distribution of costs,description of cost allocation method that is used for calculations.The second is devoted to the detailed overview of the health sector,as well as the hospital and its role in overall health care industry.In the third part the description of data used in the calculations is defined.The preferred method and main tasks to achieve the results are described in this part of work. 12 tables,12 artwork and 5 appendix made by author are included in given investigation. Keywords: management accounting, Stradin hospital.
Conteption and meaning of administration accounting department Paul Stradin Clinical University Hospital services
Keywords: Ekonomika