Vīna tēma Tan dinastijas poēzijā - Grevceva, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir “Vīna tēma Tan dinastijas poēzijā”. Šī tēma bija izvēlēta sakarā ar vīna poēzijas izpētīšanas deficītu. Vīns vienmēr aizņēma svarīgu vietu ķīniešu sociālajā dzīvē, un it īpaši šis dzēriens bija vispusīgi izmantots Tan dinastijā. Vīna tēmai ir veltīts milzīgs Tan dzejoļu skaits, bet joprojām šī tēma nebija rūpīgi izpētīta. Šī bakalaura darba mērķis ir nodemonstrēt, ka vīna tēma Tan dinastijas poēzijā ir tik pat svarīga kā citas tēmas. Autore studē vīna nozīmi Tan dinastijā un pirms-Tan periodā, akcentē galvenos Tan poēzijas aspektus, izpētē kādā veidā vīna tēma kļuva par poēzijas sastāvdaļu, noteic galvenos dzeršanas motīvus poēzijā un analizē slavenu Tan dzejnieku-dzērāju vīna poēziju. Atslēgvārdi: Ķīna, Tan, dzeja, vīns.

The theme of the bachelor paper is “The wine theme in the Tang dynasty poetry”. The choice of this theme was determined by the deficit of research on wine poetry. Wine has always played an important role in Chinese social life, and especially it found an extensive use in the Tang dynasty. The wine theme takes up a great number of Tang poems, however, it is not a topic which is studied in depth. The aim of this bachelor paper is to demonstrate that the wine theme in Tang poetry is as important as the other themes. The author studies the meaning of wine in the Tang dynasty and the pre-Tang period, shows the main aspects of Tang poetry, researches how the wine theme became a part of poetry, ascertains the main drinking motives in poetry and analyzes wine poetry of the most famous Tang poets-drinkers. Keywords: China, Tang, poetry, wine.
The wine theme in Tang dynasty poetry
Keywords: Āzijas studijas