Latvijas parādu vērtspapīru tirgus analīze - Bruģis, Eliass (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba mērķis ir veikt Latvijas parādu vērtspapīru tirgus analīzi, noteikt faktorus, kuri kavē vai liedz vērtspapīru tirgum attīstīties un noteikt priekšlikumus finanšu tirgus attīstībai Latvijā. Bakalaura darbā izmantota informācija no dažādu autoru viedokļiem, Latvijas bankas, finanšu ministrijas un Nasdaq Riga datiem, literatūras teorijām un interneta resursiem. Pētījums ir izstrādāts 3 nodaļās, kā arī bakalaura darbam ir pievienoti darba autora secinājumi un priekšlikumi. Pētījumam ir izvēlēta monogrāfiskā un statistikas analīzes metode. Latvijas parādu vērtspapīru tirgum ir potenciāls attīstīties, ja tiks aktīvāk iesaistīta pensiju fondu ieguldīšana kapitāla tirgū un attīstīta finanšu pratība valsts iedzīvotājos.

The aim of the bachelor thesis is to analyze the Latvian debt securities market, determine the factors that hinder or prevent the development of the securities market and determine proposals for the development of the financial market in Latvia. The information used in the bachelor thesis is from the opinions of various authors, the data of the Bank of Latvia, the Ministry of Finance and Nasdaq Riga, literary theories and internet resources. The research is developed in 3 chapters, and the conclusions and proposals of the author of the work are added to the bachelor's thesis. The monographic and statistical analysis method has been chosen for the study. Latvia's debt securities market has the potential to develop if pension funds are more actively involved in investing in the capital market and financial literacy among the country's population is developed.
Analysis of the Latvian debt securities market
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Parādu vērtspapīri; Finanšu tirgus; Obligāciju tirgus; Emitenti; Tirgus analīze