Sports un sabiedriskā televīzija: sporta pārraides un to nozīmība LTV saturā - Komarovskis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Sports un sabiedriskā televīzija: sporta pārraides un to nozīmība LTV saturā” mērķis ir izzināt, kādi kritēriji pamato Latvijas sabiedriskās televīzijas programmu veidošanas stratēģiju, iekļaujot vai neiekļaujot tajās sporta saturu. Pētījumā izmantotas intervijas, aptauja un reitingu analīze. Darbā tiek izmantota teorija, kas saistīta par mediju dienas kārtību, sabiedriskās televīzijas pamata principiem, u.c. Darbā autors pētījis, cik svarīgas un nozīmīgas ir sporta pārraides LTV saturā, jo sabiedriskai televīzijai jāspēj apmierināt iedzīvotāju vēlmes, turklāt nodrošinot vispusīgas pārraides. Ir izpētīts, ka sporta pārraidēm LTV saturā ir liela nozīme un svarīgums, to pieradīja veiktās intervijas un aptaujas rezultāti. Bakalaura darbu veido trīs daļas: teorētiskā, metodoloģija un pētnieciskā daļa.

In bachelor thesis „Sports and public television: sports broadcasting and its significance in LTV content” author has analyzed sports content and its significance in Latvian public television. In research interviews, survey and rating analysis have been used. Author studied agenda – setting theory and other public broadcasting theories. The author has studied the importance and significance of the sports broadcasting, as public television has to be able to meet people's expectations, and providing comprehensive content. It has been researched that sports broadcasts plays an important role in LTV content. The evidence conducted from interviews and survey results. The bachelor thesis consists of three parts: theoretical, methodological and research chapter.
Sports and public television: sports broadcasting and its significance in LTV content
Keywords: Komunikācijas zinātne; sports; sabiedriskā televīzija; sporta pārraides; LTV; saturs