Pasakas kā 4 – 5 gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmētājas - Podniece, Santa (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba autore: Santa Podniece Kvalifikācijas darba nosaukums: Pasakas kā 4 – 5 gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmētājas. Kvalifikācijas darba mērķis: Pētīt pasakas kā četru un piecu gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmētājas teorētisko un empīrisko daļu. Kvalifikācijas darbs sastāv no četrām nodaļām un četrām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta pasaku nozīme četru līdz piecu gadu vecu bērnu personības attīstībā, otrajā nodaļā ir aprakstīts, kā tiek tikumiskās vērtības sekmētas ar pasaku palīdzību, trešajā nodaļā ir aprakstīts četru līdz piecu gadus vecu bērnu raksturojums pētāmās problēmas aspektā, ceturtajā nodaļa ir aprakstīts empīriskais pētījums par pasakām kā četru līdz piecu gadus vecu bērnu tikumisko vērtību sekmētājām.

Author of the gualification work: Santa Podniece Title of the gualification work: Fair tales as promoters of the moral values of 4 – 5 year old children. Aim of the gualification work: To study fairy tales as a theoretical and empirical part of the promoter of moral values of four and file year old children. The gualification paper consists of four chapters and four subsections. The first chapter describes the role of fairy tales in the personal development of four – to five – year – olds, the second chapter describes how moral values are promoted through fairy tales, the third chapter describes the characteristics of four – to five – year – olds in terms of the research probiem, the fourth chapter about fairy tales as promoters of the moral values of children aged four to five.
Fair tales as promoters of the moral values of 4 – 5 year old children
Keywords: Pedagoģija; pirmsskola; tikumiskās vērtības; pasakas; četru līdz piecu gadus veci bērni.