Krimināllietu izskatīšana, neizdarot pierādījumu pārbaudi iztiesāšanā, rakstveidu procesā valstī izsludinātā ārkārtas situācijā - Martinova, Aija (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba “Krimināllietu izskatīšana, neizdarot pierādījumu pārbaudi iztiesāšanā, rakstveida procesā valstī izsludinātā ārkārtas situācijā” mērķis ir noskaidrot tiesības uz mutvārdu procesu kā viens no tiesības uz taisnīgu tiesu elementiem saturu un kādi ir tā izņēmumi. Kā arī tiek noskaidrots, kādos gadījumos Kriminālprocesa likums pieļauj lietu izskatīt rakstveida procesā un kādu mērķu labad rakstveida process ir nepieciešams kriminālprocesā. Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju (saistībā ar Covid-19 infekciju), darba ietvaros tiek pētītas procesa izmaiņas no vispārīgās kārtībās, proti, lietu iztiesāšana bez pierādījumu pārbaudes valstī izsludinātā ārkārtas situācijā rakstveida procesā.

The object of Master Thesis “Court conducted criminal cases without verification of evidence as written procedure due in a state of emergency” is to research right to an oral hearing which is one of the right of fair trial elements and what are the exceptions of the element. Furthermore, on what type of procedures Criminal Procedure Law provides a chance to hold a written procedure and what are legitimate reasons in criminal matters. Furthermore Thesis aim is to research due of state of emergency (regarding spread of Covid-19 infection) the criminal cases transferred to a court in accordance with for examination without the examination of evidence which may be examined before a court of first instance in the written procedure.
Court conducted criminal cases without verificaton of evidence as written procedure due in a state of emergency
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesības uz taisnīgu tiesu; tiesības uz mutvārdu procesu; rakstveida process; procesuālā ekonomija; krimināllietu iztiesāšana, neizdarot pierādījumu pārbaudi