Franšīzes ņēmēju atlase: faktori, kas ietekmē veiksmīgu franšīzes ņēmēju izvēli - Gaul, Christiane (Latvijas Universitāte, 2016)
Vērtību ķēde ietver daudzus posmus un demonstrē efektīvu izmaksu pārvaldību starp efektīvām vienībām. Šis pētījums atklāj vairākus ieskatus par labvēlīgu franšīzes ņēmēju izvēli. Salīdzinātas ekspertu atsauksmes un franšīzes devēju atsauksmes. Vadītāji un franšīzes devēji var izmantot iegūtos datus kā atsauci turpmākajā atlases procesā un izveidot papildu kritērijus pašu noteiktajām procedūrām. Šis pētījums dod ieguldījumu efektīvā darbā ar partneriem un veicina franšīzes partnerību attīstības potenciālu. Ilgtermiņa pozitīvas attiecības ir pamats partnerību, attiecīgo uzņēmumu un uzņēmējdarbības veidu pozitīvu tēlu izveidei. Disertācija aptver 153 lappuses, 10 attēlus, 28 tabulas, 244 atsauces un 35 pielikumus. Dokuments sastāv no trijām nodaļām, kam seko pielikumi. Atslēgas vārdi: franšīze, franšī zes ņēmēju atlase .

A value chain incorporates many steps and demonstrates efficient cost management between effective units. This is the first approach of searching for franchisee selection criteria, in a triple step approach, including literature, experts, and franchisors. No other current study examines franchisors’ categorization of their most successful and also their most unsuccessful franchisee characteristics. Managers and franchisors can use the findings as reference for future selection processes and set up addition al criteria for their established procedures. Finally the research supports effective partner management and spurs the prospering potential of franchise partnerships. The dissertation contains 153 pages, 10 images, 28 tables, 244 references, and 35 appendi ces. The document is comprised of three chapters, followed by annexes. Key words : fra nchising, franchisee selection
Franchisee selection: factors influencing the choice of successful franchisees
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne [angļu val.]; Vadībzinātne; Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība